Boeken Harold Robbins

Overzicht

 • 79 Park Avenue – 79 Park Avenue
 • De avonturiers – The adventurers
 • De droomfabrikanten – The dream merchants
 • De geketenden – Memories of another day
 • De goddelozen – The storyteller
 • De magnaat – Tycoon
 • De onsterfelijken – Descent from Xanadu
 • De onverzadigbaren – Never enough
 • De piraat – The pirate
 • De piranha’s – The piranhas
 • De schijnheiligen – Spellbinder
 • De speculanten – The inheritors
 • De verleiding – Sin City
 • De verraders – The betrayers
 • Een zoon van de duivel – A stone for Danny Fisher
 • Eenzame vrouw – The lonely lady
 • Eerst sterft de droom – Dreams die first
 • Goodbye Janette – Goodbye Janette
 • Hart zonder toegang – Never love a stranger
 • Passie – Heat of passion
 • Stiletto – Stiletto
 • Verlaat me nooit – Never leave me
 • Waar liefde verdween – Where love has gone

De Conrad Familie

 1. De duivel als leidsman – The carpetbaggers
 2. De opportunist – The raiders

Hardeman & Perino

 1. De giganten – The Betsy
 2. De droommachine – The Stallion

Jerry Cooper

 1. De aasgieren – The predators
 2. De geheimen – The secret

79 Park Avenue
79 Park Avenue
De avonturiers
De avonturiers
De droomfabrikanten
De droomfabrikanten
De geketenden
De geketenden
De goddelozen
De goddelozen
De magnaat
De magnaat
De onsterfelijken
De onsterfelijken
De onverzadigbaren
De onverzadigbaren
De piraat
De piraat
De piranha's
De piranha’s
De schijnheiligen
De schijnheiligen
De speculanten
De speculanten
De verleiding
De verleiding
De verraders
De verraders
Een zoon van de duivel
Een zoon van de duivel
Eenzame vrouw
Eenzame vrouw
Eerst sterft de droom
Eerst sterft de droom
Goodbye Janette
Goodbye Janette
Hart zonder toegang
Hart zonder toegang
Passie
Passie
Stiletto
Stiletto
Verlaat me nooit
Verlaat me nooit
Waar liefde verdween
Waar liefde verdween
De Conrad Familie
De duivel als leidsman
De duivel als leidsman
De opportunist
De opportunist
Hardeman & Perino
De giganten
De giganten
De droommachine
De droommachine
Jerry Cooper
De aasgieren
De aasgieren
De geheimen
De geheimen

Korte boekbeschrijvingen

79 Park Avenue

79 Park Avenue
Zij zag eruit als een actrice, als een fotomodel; beeldschoon, wellustig en verleidelijk. De politie kende echter haar ware gedaante. Zij was een vrouw met een verleden, een prostituee met een record… zij had meer mannen gekend dan zij kon onthouden. Slechts drie van hen zou zij nooit vergeten: haar stiefvader, die haar op het pad der lichte zeden bracht, Ross Drego, die iedere prijs voor haar lichaam betaalde, en Mike Keyes, een jonge officier van justitie, de enige man die zij ooit werkelijk liefhad. Met de meesterhand, die wij van Harold Robbins gewend zijn, wordt het levensverhaal van Maryann Flood opgebouwd. Haar jeugd in een bedorven milieu, welke de weg naar de prostitutie vrij maakt, de wijze waarop zij zich opwerkt tot in de kringen van de ‘high society’ om tenslotte organisatrice te worden van een beruchte callgirlorganisatie. We zijn getuige van haar dramatische rechtszaak, waarbij de omvang van deze wijdvertakte zedenzaak breedvoerig uit de doeken wordt gedaan door de openbare aanklager Mike Keyes… de man, die zij nog steeds liefheeft en die de vader van haar kind is.
79 Park Avenue – 1977 – mini-serie
Regisseur: Paul Wendkos
Cast: Lesley Ann Warren, Marc Singer, David Dukes, e.a.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: 79 Park Avenue
Eerste uitgave: 1955


De avonturiers

De avonturiers
De avonturiers brengt ons van Zuid-Amerika naar Parijs, Londen en de Rivièra; dan weer via een eiland voor de Chinese kust naar New York, Hollywood en de olievelden in Texas, en tenslotte weer terug naar het uitgangspunt: het kleine, in tweeën gesplitste staatje Cortequay. Het verplaatst ons in het bruisende leven van de avonturiers, die, hoewel immoreel en berucht, niettemin buitengewoon begaafd en enig in hun soort zijn. In ons onderbewustzijn dragen we allemaal iets van deze avonturiers met ons mee. We leren hen kennen via Diogonos Alejandro Xenos, die we voor het eerst ontmoeten als jongen van zes jaar op een hete lome dag in Cortequay, als de rebellen het landgoed van zijn vader plunderen, ondanks het feit dat deze met de grondslagen van de revolutie sympathiseert. Deze schokkende ervaring waarbij zowel zijn moeder als zijn zuster omkomen – en het leven dat hij vervolgens met de rebellen in de heuvels lijdt tot de revolutie veilig is gesteld – zijn er oorzaak van dat de geestesgesteldheid van de jongen dusdanig wordt geschokt dat hij als man altijd in twee werelden zal moeten leven – de ene primitief, de ander geciviliseerd – hoewel hij zich in geen van beide thuis voelt. Kort na de revolutie vertrekt Dax – onder deze naam wordt hij bekend – met zijn vader naar Frankrijk, waar hij enige tijd een particuliere school bezoekt om later naar Harvard te gaan. Na de dood van zijn vader wordt hij een bekend diplomaat, een internationale playboy, een uitmuntend polospeler en een berucht seksmaniak. Nog altijd is hij een raadsel voor de honderden mensen over de gehele wereld die hem leren kennen en een mysterie voor iedere vrouw die verliefd op hem wordt, en dat zijn er velen. Tenslotte verlaat hij de wereld net zoals hij haar binnenkwam: door middel van geweld. Dax is een persoonlijkheid die iedere lezer lang bij zal blijven: actief; innerlijk in tweeën gereten door zijn gemengde bloed en zijn erfenis van het verleden; verward door innerlijke conflicten; maar toch vriendelijk en trouw, hoewel in staat tot immense razernij in geval van verraad, hetzij persoonlijk, hetzij politiek. Het zijn de twee werelden van Dax – en de vele, uiteenlopende mensen die deze bevolken – welke Harold Robbins zo treffend weergeeft.
The Adventurers – 1970
Regisseur: Lewis Gilbert
Cast: Bekim Fehmiu, Candice Bergen, Charles Aznavour, e.a.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The adventurers
Eerste uitgave: 1966
ISBN/EAN: 90-245-0012-5


De droomfabrikanten

De droomfabrikanten
Een kind speelt met zijn blokken en droomt zich een eigen wereld, omdat het niets meer ziet dan alleen zijn blokken. Volwassenen zijn soms als kinderen en John Edge, de hoofdpersoon van De droomfabrikanten speelt mee in het fascinerende spel van het groot maken van de filmindustrie en ziet niet waar zijn eigen geluk ligt omdat hij alleen maar denkt aan filmen. Hij maakt het begin mee, de eerste hortende en stotende filmpjes, opgenomen in keten en schuren, en hij bereikt de geperfectioneerde superdromen van tegenwoordig, vervaardigd met al het raffinement van de moderne techniek. Daartussen liggen al de verbeten worstelingen, de teleurstellingen en de veroveringen die de geschiedenis van de film heeft gekend, daartussen liggen ook de nederlagen en overwinningen van John Edge en de harde lessen die het leven hem leert. In zijn niet te stuiten drift naar vooruitgang sleept hij alles met zich mee, maakt hij van Peter Kessler, een kleine ijzerhandelaar, een groot filmmagnaat en wordt hij uiteindelijk zelf één van de machtigste mannen van Hollywood. Maar omdat hij, buiten het terrein van de filmindustrie, bijna als een kind zo onervaren is, dreigt hij zijn eigen geluk niet te vinden. Hij valt in de handen van een vrouw die, harteloos en wreed, hem alleen gebruikt als middel tot het doel dat zij bereiken wil, die liefde huichelt om hem daarna achteloos, ja zelfs spottend, opzij te zetten. Het is het gezin van Peter en Esther Kessler dat onbewust zijn ideaal was, dat gezin dat een harmonisch samengaan is van een man en een vrouw, die leven voor elkaar en voor hun kinderen. En het is vooral de zuivere, sterke liefde van Doris, de dochter van Peter en Esther, die hem eindelijk het geluk brengt.
The Dream Merchants – 1980
Regisseur: Vincent Sherman
Cast: Mark Harmon, Vincent Gardenia, Brianne Leary, e.a.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The dream merchants
Eerste uitgave: 1949
ISBN/EAN: 90-257-0033-0


De geketenden

De geketenden
In De geketenden reconstrueert Harold Robbins de geschiedenis van de Amerikaanse vakbeweging, de vaak verguisde en door keiharde gangsters beheerste ‘unions’ die voor de rechten van de arbeiders moeten opkomen, in de persoon van Daniel Boone Huggins. ‘Big Dan’, opgegroeid in het door armoede geteisterde West Virginia, staat aan het hoofd van de grootste vakbond in Amerika. Zijn carrière is getekend door geweld, felle ambitie en machtshonger, maar ook door een verterende behoefte aan rechtvaardigheid. Dan Huggins is een dwingende persoonlijkheid; een buitengewoon zinnelijke en hartstochtelijke man, koppig en opvliegend. Met De geketenden heeft Robbins een schitterende en duurzame familiekroniek gecreëerd, die de geboorte, de opkomst en de verwording van de Amerikaanse vakbonden illustreert. Hij vertelt de geschiedenis van Dan, van zijn ouders, zijn zuster en zijn opstandige zoon.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: Memories of another day
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-10-03122-5


De goddelozen

De goddelozen
In De goddelozen keert Harold Robbins terug naar het gloedvolle thema van zijn succesvolste romans: de zoektocht van een jonge man naar roem, glitter en fabuleuze rijkdom. Hoofdpersoon is Joe Crown, een ambitieuze Newyorker die vastbesloten is het te gaan maken in de verlokkende wereld van Hollywood. Op zijn met klinkende dollars geplaveide weg naar de top komt hij in aanraking met gewillige filmsterretjes, geslepen diva’s en nietsontziende filmbazen…
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The storyteller
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-10-05991-X


De magnaat

De magnaat
De magnaat is een verhaal over een gepassioneerde man boordevol ambitie, roem, macht, geld – en schaamteloze lust. Hoofdpersoon is Jack Lear, een enthousiaste en intelligente jongeman. Hij is vastbesloten om fortuin te gaan maken en staat algauw aan de wieg van de omroep in Amerika. Het geluk lacht hem toe, want binnen zeer korte tijd is hij een populaire radio- en televisiepersoonlijkheid en verdient hij handenvol geld. Jack Lear wil méér. Hij wil naar de top, maar daar is niet iedereen gelukkig mee. Zoals alle succesvolle mensen heeft ook Jack vijanden, maar voor hem zijn dat slechts hobbels op een met goud geplaveide weg. De vrouwen liggen aan zijn voeten en Jack geniet ervan. Zijn veroveringen zijn talrijk, zijn passie is legendarisch. Maar een man als Jack Lear heeft nooit genoeg…
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: Tycoon
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-225-2276-8


De onsterfelijken

De onsterfelijken
In De onsterfelijken staat de wens die iedereen diep in zijn hart koestert centraal: eeuwig jong te blijven… Judd Crane, een multimiljonair, wil koste wat kost jong blijven. Hij heeft alles wat een man maar kan wensen: macht, geld en de mooiste vrouwen. Vanuit zijn hyperluxueuze jacht bestuurt hij regeringen, industrieën en een immens zakenimperium. Er is niets wat hij niet voor zichzelf kan aanschaffen – behalve de eeuwige jeugd. Schaamteloos weigert hij de wetten van het ouder worden en de dood te aanvaarden en met behulp van een beeldschone vrouwelijke arts – een wereldberoemd expert op het gebied van verjongingskuren – bindt Crane de strijd aan met onherroepelijke…
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: Descent from Xanadu
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-10-05167-6


De onverzadigbaren

De onverzadigbaren
David Shea is een succesvol bankier op Wall Street. Dubieuze kwesties uit zijn verleden heeft hij definitief de rug toegekeerd. Maar het verleden laat zich niet zo gemakkelijk afschudden; David is nog steeds een van de pionnen in een dodelijk spel rond liefde, moord en verraad. Tijdens zijn middelbare schooltijd had David met drie vrienden op een zaterdagavond de plaatselijke dronkaard doodgeslagen. Eén van de vrienden, Cole, had de schuld op zich genomen en een straf voor doodslag uitgezeten. Hij was de enige van de vier die niet uit een vooraanstaand gezin kwam, geen ruime studietoelage op zak had en dus ook geen mooie, uitgestippelde toekomst op het spel zette. Dankzij Cole heeft David aan een succesvolle carrière kunnen werken. Zijn relaties met vrouwen en geld worden echter steeds gevaarlijker en gecompliceerder. Tot nu toe heeft hij de dans weten te ontspringen, maar in een wereld van grove chantage, levensgevaarlijke valstrikken en juridisch gekonkel ligt zijn verdiende loon nog steeds op de loer.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: Never enough
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-225-3234-8


De piraat

De piraat
Oost ontmoet West in dit verhaal over internationale intriges. Van de stranden van de Riviera naar de slagvelden in het Midden-Oosten. De Piraat is een verhaal van uitersten… tussen champagne en de dood is alles mogelijk! Om een fortuin te beheren dat in de miljoenen dollars loopt, vliegt Baydr in zijn privé-jet van het ene naar het andere continent. Met de olievoorraden van zijn land achter zich, onderhandelt hij over transacties, die de rijkdom en de macht van de oliesjeiks, die hij vertegenwoordigt, uit moeten breiden. Hij is echter een eenzame, die steeds naar nieuwe werelden – en vrouwen – zoekt, maar nauwelijks tijd heeft voor de mensen die om hem geven. Hij is van zijn Arabische vrouw, Maryam, gescheiden, omdat zij hem slechts dochters kon schenken. Zelfs Jordana, het prachtige meisje uit Californië dat hem de langverwachte erfgenamen baarde, zelfs zij kon niet wedijveren met Baydr’s rusteloze natuur of zijn veeleisende zakenleven. En dus moet zij, die nog steeds houdt van de grillige man voor wie ze haar wereld opgaf, genoegen nemen met de buitensporig luxe reisjes, waar Baydr haar bij vlagen op meeneemt, en met de sporadische bezegeling van een nimmer aflatende liefde. Voor Baydr betekent macht slechts geld. Mensen kun je kopen, zoals een jacht in Cannes, een appartement in Parijs of een villa in Gstaad. Dat is het enige dat hij zeker weet – of tenminste zeker wil weten. Maar er zijn mensen, nader tot hem dan hij zich realiseert, die hem doen inzien dat rijkdom niet de enige macht is, en macht niet het enige doel in het leven. Leila, een dochter uit zijn eerste huwelijk en een fanatiek lid van de Fedayeen, is één van hen. Evenals Ben Ezra, de legendarische generaal uit het Israëlische leger, beter bekend als de ‘leeuw van de woestijn’. Deze twee – en anderen – sleuren Baydr mee in de politieke stroomversnelling, die het Midden-Oosten in de zomer en herfst van 1973 beleeft. Baydr’s lot, en dat van zijn naaste familieleden, zal tenslotte zijn hoogtepunt vinden in het hooggebergte van Jordanië, tijdens een bloedig en angstaanjagend treffen, dat eeuwenoude vijanden verenigt in de strijd tegen extremisten en terroristen.
The Pirate – 1978
Regisseur: Ken Annakin
Cast: Franco Nero, Ian McShane, Anne Archer, e.a.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The pirate
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-245-0246-2


De piranha's

De piranha’s
Hij is een machtig man, zijn zakenimperium is immens, zijn fortuin gigantisch en zijn ego even groot als zijn sexappeal… Jed Stevens, geboren DiStefano, is de zoon van Siciliaanse immigranten. Zijn overleden vader was een rechtschapen zakenman, in tegenstelling tot zijn oom Rocco, de Godfather van de Siciliaanse maffia in New York. Wanneer Rocco’s enige zoon tijdens een drugstransactie in Zuid-Amerika onder Jeds ogen de dood vindt, wordt Jed door zijn oom als ‘peetzoon’ geadopteerd. Jed is vastbesloten zijn carrière op eigen kracht vorm te geven, maar hij komt er al snel achter dat hij met geen mogelijkheid om de invloed van Rocco en zijn contacten heen kan…
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The piranhas
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-225-1276-2


De schijnheiligen

De schijnheiligen
De ‘held’ uit De schijnheiligen is een jonge man die aanvankelijk Gods woord predikt, maar binnen enkele jaren door duivelse manipulaties wordt omgevormd tot een showbusinessfiguur die miljarden dollars vertegenwoordigt. Preacher is een Vietnamveteraan die de woelige jaren zestig in Californië zonder kleerscheuren is doorgekomen. Hij is gelovig, heeft de gave des woords én is sexy. Met zijn aangeboren macht weet hij deze eigenschappen aan te wenden om mannen – én vrouwen – aan zich te binden. Hoewel hij behendig rond de boorden van de aardse misdaad manoeuvreert – zoals de drugshandel om zijn volgelingen te onderhouden en de veelvuldige orgieën met zijn piepjonge aanhangsters – blijft hij in zichzelf en God geloven… Totdat hij in contact komt met een Texaanse multimiljonair die hem op slinkse wijze voor zijn karretje weet te spannen. Preacher valt door middel van chantage en intimidatie in de klauwen van deze oerconservatieve, racistische intrigant die met behulp van het ingenieus gebruiken van de media zijn verwerpelijke ideeën door Preacher laat uitdragen.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: Spellbinder
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-10-04592-7


De speculanten

De speculanten
De speculanten biedt een blik achter de schermen van het rijkste en machtigste imperium van Amerika: de communicatie-industrie, waar carrières en reputaties even snel opgebouwd als vernietigd worden. Stephen Gaunt is een keiharde, nietsontziende en briljante zakenman, die zich in recordtijd naar de top van een mammoet-tv-maatschappij weet te werken. Hij wordt omringd door beeldschone vrouwen, sneldenkende en perfect handelende filmagenten en wereldberoemde regisseurs, die hij allen feilloos naar zijn hand weet te zetten. Maar het is eenzaam aan de top. Terwijl hij het ene seksuele avontuur na het andere beleeft, verliest hij de vrouwen die werkelijk een plaats in zijn leven innemen. Blijft Stephen Gaunt het middelpunt van het turbulente leven van de jet set, waar de kans op geluk in de kiem wordt gesmoord in decadentie, geld, verslaving en bedrog? * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De erfgenamen.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The inheritors
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 90-10-02503-9


De verleiding

De verleiding
De verleiding verhaalt over meedogenloze rivaliteit, de corrumperende invloed van het snelle geld en de onweerstaanbare aantrekkingskracht van vrouwen die er alles voor over hebben om de top te bereiken. Zack Riordan heeft de bijnam Lucky – maar op het eerste gezicht heeft hij alles behalve geluk. Als buitenechtelijke zoon van een excentrieke miljonair werd Riordan met zijn moeder uit Las Vegas verstoten. Als jonge man komt hij terug, vastberaden zichzelf te bewijzen. Maar niemand bereikt zomaar de top in Las Vegas – en Riordan zal de prijs van de vele verleidingen moeten betalen… * Geschreven door Harold Robbins en Junius Podrug.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: Sin City
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-225-3701-3


De verraders

De verraders
Nick Cutter is voor de duivel niet bang. Als kind zag hij zijn moeder sterven van de honger tijdens het beleg van Leningrad. Hij knokte voor zijn leven in een Russisch weeshuis. Op die helse plek, zonder iemand die zich om hem bekommerde, nam hij zich één ding voor: ooit zou hij rijk en machtig worden. De grillige weg naar de top brengt Nick naar broeierige plantages in het Caribisch gebied, de levensgevaarlijke straten van Santa Domingo en uiteindelijk, naar het verraderlijke, gewelddadige Havanna. Nu is hij schatrijk, met een zakenimperium dat is gefinancierd door de verkoop van illegaal gestookte rum en wodka. Maar op het moment dat hij alles bezit wat hij ooit begeerde, komt Nick Cutter voor de grootste uitdaging van zijn leven te staan: zijn liefde voor de sensuele en weergaloos mooie Luz. Behalve een gekmakende aantrekkingskracht heeft Luz ook geheimen. Achter alle glamour schuilt een vrouw die vastbesloten is een corrupt politiek systeem en een wrede dictator ten val te brengen. Nick Cutter wordt gedwongen alles op het spel te zetten voor een gevecht om het leven en de liefde van de enige vrouw van wie hij ooit heeft gehouden. * Geschreven door Harold Robbins en Junius Podrug.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The betrayers
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-4341-2


Een zoon van de duivel

Een zoon van de duivel
Danny Fischer groeide op in New York’s Lower East Side, een beruchte achterbuurt waar onderlinge twisten met de vuisten of het mes werden beslecht, waar het krioelde van prostituees en gangsters. Danny leerde deze wereld kennen door meisjes als Ronnie, die hun lichaam en hun trots voor geld verkochten; van nietswaardige, meedogenloze schurken als Maxie Fields; van de ex-bokser Sam die een bokskampioen van Danny wilde maken. In een warenhuis leerde Danny het meisje kennen waarmee hij later zou trouwen en in wier armen hij liefde en troost vond. Diep in zijn hart was Danny een goede jongen die zich echter door armoede en eerzucht liet verleiden tot oneerlijke handelingen. Hij wilde geld. Geld en macht. En als zo velen van zijn slag kende hij slechts één wet: ‘Neem wat je nodig hebt!’. Hoe dit uiteindelijk tot zijn dood zal leiden, leest u in Een zoon van de duivel. Tijdens een handig opgezette transactie om in één slag rijk te worden wordt hij door een stel bendeleden gedwarsboomd. Om zich te wreken roept hij de hulp in van de gangster Maxie Fields, dezelfde man door wiens toedoen Danny het verkeerde pad opging en die later zijn Nemesis zal blijken te zijn. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Een steen voor Danny Fisher.
King Creole – 1958
Regisseur: Michael Curtiz
Cast: Elvis Presley, Carolyn Jones, Walter Matthau, e.a.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: A stone for Danny Fisher
Eerste uitgave: 1951
ISBN/EAN: 90-245-1005-8


Eenzame vrouw

Eenzame vrouw
Harold Robbins weet op imponerende wijze een vrouwenfiguur te creëren die gestalte krijgt als één van de indrukwekkendste heldinnen uit de moderne literatuur. Het grote succes, maar ook de mislukking. Alom geprezen toneelschrijfster, topactrice, stripteasedanseres, hostess in een seksclub, het personage Jerilee Randall, maakt het allemaal mee. Eenzame vrouw is een roman die de lezer meeneemt achter de coulissen van de Amerikaanse theaterwereld en de Hollywoodstudio’s, maar ook naar de schemerige onderwereld van gokpaleizen, seksclubs en derderangs stripteasetenten.
The Lonely Lady – 1983
Regisseur: Peter Sasdy
Cast: Pia Zadora, Ray Liotta, Jared Martin, e.a.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The lonely lady
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-100-3650-2


Eerst sterft de droom

Eerst sterft de droom
Vanaf het moment dat Gareth Brendan – knap, jong, machtig, seksueel agressief – het failliete huis-aan-huisblad The Hollywood Express overneemt en het opwerkt tot een sensationeel tijdschrift, is zijn lot onverbrekelijk verbonden aan dat van zijn oom Lonergan met zijn onderwereldconnecties en zijn nietsontziende honger naar macht. Gareth laat de ene gewelddadige confrontatie op de andere volgen: met de wet, met het syndicaat, met al diegenen die azen op zijn succes, om zijn droom, een blad dat open en eerlijk over seks spreekt, te kunnen realiseren. Hij beweegt zich in een wereld van plezier en genot, waarin geld en seks bijna niet meer van elkaar te onderscheiden zijn; een wereld die zo rijk is, dat hij Gareth bijna ontglipt…
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: Dreams die first
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-100-3651-0


Goodbye Janette

Goodbye Janette
Het naakte leven van de superrijken en de mooie mensen… Zo aangrijpend, opwindend en schokkend als Harold Robbins heeft niemand de geheimen van de haute couture en de jetset beschreven: een flitsende, geheimzinnige en corrupte wereld. Centraal in de roman staan drie vrouwen die alle hoogte- en dieptepunten van het leven en de liefde meemaken: Janette, Tanya en Laura. Alle romans van Harold Robbins zijn uitdagend en gewaagd, maar Goodbye Janette overtreft alles wat hij tot nu toe heeft geschreven. Men zij gewaarschuwd…
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: Goodbye Janette
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-10-04131-X


Hart zonder toegang

Hart zonder toegang
Als weesjongen groeit Frankie Kane op in de onstuimige wereldstad New York. Het leven in het weeshuis is weinig aantrekkelijk en al gauw heeft hij zijn plaats op straat veroverd. Hij werkt, vecht en sjachert zich door zijn jeugdjaren heen en leert zijn hart te pantseren tegen de wreedheden en de teleurstellingen die hij in zijn jonge leven krijgt te verwerken. In de crisisjaren van na 1930 leert hij zijn vuisten en zijn scherpe verstand te gebruiken om vooruit te komen. Hij kiest de snelle, de gewelddadige weg, om in korte tijd veel geld te verdienen, maar wat wil hij eigenlijk bereiken? Niemand kan over de muur kijken die hij om zich heen heeft opgetrokken. Zelfs Ruth niet, die hem liefheeft – noch Julie, Marianne of Terry, die alles voor hem overhebben. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Een man van nergens.
Never Love a Stranger – 1958
Regisseur: Robert Stevens
Cast: John Drew Barrymore, Lita Milan, Steve McQueen, e.a.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: Never love a stranger
Eerste uitgave: 1948
ISBN/EAN: 90-245-00017-6


Passie

Passie
Zonder ooit een dag gewerkt te hebben heeft Win Liberte alles wat zijn hart begeert: snelle auto’s, mooie vrouwen, een zeiljacht, een penthouse in Manhattan. Win die al op jonge leeftijd zijn ouders verloor, is namelijk erfgenaam van een internationaal vermaard diamantenbedrijf. Maar als zijn oom, die het bedrijf voor hem runt, zelfmoord pleegt, blijkt dat Win door een aantal slechte beleggingen alles kwijt is. Zijn enig overgebleven bezit is een bankroete diamantmijn in het door oorlogen geteisterde Angola. Win gaat de uitdaging aan en deinst er niet voor terug om de macht van de sterkste kartels te breken. De diamantmijn moet de basis worden van zijn nieuwe imperium. Zijn weg naar de top leidt hem van de schachten van de diamantmijn tot de Oscaruitreikingen in Hollywood en via de genadeloze strijd met de diamantbaronnen terug naar de warme armen van de mooiste vrouwen ter wereld. * Geschreven door Harold Robbins en Junius Podrug.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: Heat of passion
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3908-3


Stiletto

Stiletto
Zij werden overal samen gezien, in Las Vegas, in Miami, in New Vork. Hij was een internationale playboy, knap, dierlijk, en met een dodelijke charme die geen vrouw kon weerstaan. Zij was een topmannequin, niet te evenaren, koel, onpersoonlijk, volmaakt. Maar zoals zovele vrouwen werd ook zij, toen ze graaf Cardinali ontmoette, overrompeld door een hartstocht, zo intens dat het haar beangstigde. Moedig volgde zij hem op de weg die doorkruist werd door misdaad en begeerte; een spoor van gewelddaden volgde hen op de voet. Drie moorden, allen gepleegd met een dodelijk mes, allen een gevaarlijke getuige tegen de oppermachtige maffia uitschakelend. Zij, verblind door liefde, kon nauwelijks haar ogen sluiten voor wat ze zag. En deed dat ook niet…
Stiletto – 1969
Regisseur: Bernard L. Kowalski
Cast: Alex Cord, Britt Ekland, Roy Scheider, e.a.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: Stiletto
Eerste uitgave: 1960
ISBN/EAN: 90-245-0275-6


Verlaat me nooit

Verlaat me nooit
‘Ik weet niet of ik haar wel onder ogen zal durven komen,’ bekende Brad zijn vader. `Waarom niet?’ ‘Omdat ik haar vermoord heb! Omdat ik tegen haar gelogen heb en haar beloften heb gedaan waarvan ik wist dat ik ze nooit zou houden; omdat ze me geloofd heeft en van me heeft gehouden: omdat ze me vertrouwd heeft en nooit heeft geloofd dat ik haar in de steek zou laten. Toen ik dat wel deed was er voor haar niets meer in de wereld overgebleven, want ik was haar wereld geworden.’ Brad Rowan heeft nooit een vlieg kwaad gedaan. Maar tegen beter weten in wordt hij verliefd op een vrouw die hij geen toekomst kan geven. Ze worden meegesleept door hun liefde… tot er geen uitweg meer is. Door leugens en bedrog houdt hun wankele evenwicht stand, maar de val is onvermijdelijk…
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: Never leave me
Eerste uitgave: 1954


Waar liefde verdween

Waar liefde verdween
In een vlaag van verstandsverbijstering doodt de veertienjarige Danielle Carey de minnaar van haar moeder. Een alleszins dramatische gebeurtenis, in een fractie van een seconde voltrokken, doch tegelijkertijd ervoor zorgend dat de levens van velen een onverwachte, nooit voorziene, wending nemen. Dani zelf, uiterlijk volkomen onbewogen, maar innerlijk ten einde raad, omdat ze haar leven verwoest ziet door haar wanhoopsdaad, voor eeuwig een getekende. Nora, haar moeder, een beeldhouwster die succes immer als hoogste goed in het leven beschouwde en daar ook naar handelde. Luke Carey, Dani’s vader, die op wrede wijze opnieuw geconfronteerd wordt met een verleden waar hij juist mee had afgerekend. Elizabeth, Luke’s tweede vrouw, die alles op alles zet om hem weer voor zich terug te winnen, zeker nu ze een kind van hem verwacht.
Where Love Has Gone – 1964
Regisseur: Edward Dmytryk
Cast: Susan Hayward, Bette Davis, Mike Connors, e.a.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: Where love has gone
Eerste uitgave: 1962
ISBN/EAN: 90-245-0015-X


De Conrad Familie

De duivel als leidsman

De duivel als leidsman
Jonas Cord, een rusteloos voortgedreven man, jachtend naar liefde en bezeten door de wil de hoogste sport van de maatschappelijke ladder te bereiken, onverschillig wat de prijs hiervan mag zijn. Vastbesloten als hij is één der topfiguren van het land te worden, bouwt hij een machtig concern op door zijn vroegtijdige ontdekking van het plastic. Wanneer hij dan nog een luchtvaartmaatschappij en filmbedrijf tot zijn bezittingen mag rekenen, lijkt niets hem meer in de weg te staan… Nevada Smith, een man wiens verleden duisterder is dan het lijkt. Een man ook die als een vader is voor Jonas omdat die de zoon is die hij zo graag zou hebben, maar nooit kan krijgen. Hij vergaart roem en geld, want terdege realiseert hij zich dat er vele wegen leiden naar het geluk… Rina Marlowe, filmster en tevens slachtoffer van manipulaties. Zij wordt door het wrede noodlot achtervolgd en tracht wanhopig elke man die haar liefheeft te vernietigen, juist omdat zij vreest te zullen sterven zonder de ware liefde te hebben gekend…
Nevada Smith – 1966
Regisseur: Henry Hathaway
Cast: Steve McQueen, Karl Malden, Brian Keith, e.a.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The carpetbaggers
Eerste uitgave: 1961
ISBN/EAN: 90-245-0013-3


De opportunist

De opportunist
Jonas Cord. Hij is een steenrijke ondernemer die aan het hoofd staat van een gigantisch zakenimperium. Zijn onstilbare honger naar macht wordt slechts overschaduwd door zijn legendarische wellust. ‘Bat’ Cord  Pas als hij volwassen is hoort de jonge advocaat wie zijn biologische ouders zijn. De ambitieuze Bat, die in meer dan één opzicht op zijn vader lijkt, wordt in no time ondergedompeld in de razendsnelle wereld waarin zijn vader verkeert. Jo-Ann Cord,  Jonas’ dochter, een intelligente studente aan een van Amerika’s beste universiteiten, geeft haar studie eraan. Ze wil een rol gaan spelen in het lucratieve spel dat de Cords spelen. Wanneer zij geconfronteerd wordt met haar halfbroer, springen de vonken gevaarlijk over… De opwindende wereld van het grote geld, de gokindustrie en het amusement vormen het decor van De opportunist, waarin de lezer wordt meegevoerd van Las Vegas, New York en Mexico naar het bruisende Cuba van de jaren ’40.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The raiders
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-225-1869-8


Hardeman & Perino

De giganten

De giganten
De giganten vertelt het onstuimige verhaal van de Hardeman-dynastie. Het verhaal van mannen die leven in een wereld van snelheid, die hen voortstuwt naar uiterste grenzen van macht. Mannen van het soort van de patriarch Loren Hardeman I, voor wie de zuigerslag van een nieuwe auto meer betekent dan de polsslag van degenen die hem construeren; mannen als Angelo Perino, die als coureur de bekoring van dodelijke risico’s en de drijfkracht van een hartstocht kent; mannen ook, wier noodlot door hun vrouwen – echtgenotes en maîtresses – wordt bepaald. In een meedogenloze race naar de top veranderen zij het tempo van een geheel continent en herscheppen zij de tijden in hun eigen heldhaftige verbeelding. Flitsend van Detroit naar Honolulu, van de gouden kusten van Palm Beach en de Rivièra naar de heiligdommen van Wall Street, vertelt Harold Robbins het verhaal van een dynastie – een dynastie van industrieëlen, van wilskrachtige, a-morele avonturiers. Een hard, boeiend thema, meeslepend van opbouw, realistisch in zijn dialoog vol van tederheid en haat, fascinerend in zijn karakters die zichzelf en elkaar met hand en tand verdedigen.
The Betsy – 1978
Regisseur: Daniel Petrie
Cast: Laurence Olivier, Robert Duvall, Tommy Lee Jones, e.a.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The Betsy
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 90-245-0146-6

De droommachine

De droommachine
Bethlehem Motors in Detroit is een van de grote automobielgiganten in de VS, al generaties lang in handen van de machtige familie Hardeman. Het bedrijf, nu geleid door Loren Hardeman III, trekt voormalige Formule-I-coureur Angelo Perino aan ter versterking. Angelo Perino… hij is arrogant, ambitieus, een geboren leider en een liefhebber van vrouwen. Zijn relatie met Loren III is stormachtig, want het is iedereen duidelijk dat Loren de naam en het geld heeft, maar Angelo al het andere. Een meedogeloze strijd breekt los, met als inzet Bethlehem Motors en de vrouwen van wie zij beiden houden.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The Stallion
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-225-2115-X


Jerry Cooper

De aasgieren

De aasgieren
Nadat Jerry Cooper op zestienjarige leeftijd zijn beide ouders door een auto-ongeluk verloren heeft, komt hij in de winkel van zijn onbetrouwbare oom terecht. Deze drijft onder de vleugels van de maffia een illegale loterij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog komt Jerry in Frankrijk terecht, waar hij met behulp van de Corsicaanse onderwereld en enkele hooggeplaatste militairen een illegale handel opzet. Wanneer deze zwendel aan het licht komt, duikt Jerry onder in het kasteel van de rijke zakenman Jean-Pierre Martin, groot geworden door de exploitatie van bronwater. Jerry, handelaar in hart en nieren, ruikt geld en stelt voor het bronwater op de Amerikaanse markt te introduceren. Het blijkt een gouden idee en de mannen worden schatrijk. De wereld ligt aan hun voeten, hun veroveringen zijn ontelbaar. Maar dan mengt de maffia zich erin. Plotseling is Jerry zijn leven en zijn fortuin niet meer zeker…
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The predators
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-225-3059-0


De geheimen

De geheimen
In De geheimen lanceert Jerry Cooper, de ambitieuze bronwatermagnaat, een lingerieketen. Succes lijkt hem in de vingers te zitten, al snel heeft hij een imperium opgebouwd ter waarde van vele miljarden dollars. Maar Jerry heeft ook nog steeds sterke banden met de criminele onderwereld. Maffiacontacten die hij met man en macht probeert te verbergen voor zijn zoon Len, een slimme, eerlijke advocaat. Alles gaat voor de wind totdat de criminele connecties Jerry noodlottig worden en hij een goede advocaat nodig heeft. Len wil Jerry natuurlijk bijstaan en raakt zo ook verwikkeld in de duistere kanten van de lingeriewereld. Samen gaan ze de strijd aan tegen de maffia en een chinees kartel. Maar gevaarlijker nog, raken ze verwikkeld in een onderlinge strijd vol passie en jaloezie.
Schrijver: Harold Robbins
Oorspronkelijke titel: The secret
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-225-2926-6